X
تبلیغات
تغذیه وسلامتی

تغذیه وسلامتی
 
قالب وبلاگ
 

 

 توصیه های غذایی به بیماران فشار خونی

توصیه‌های غذایی برای مبتلایان به فشارخون


مبتلایان به فشارخون بهتر است در رژیم غذایی خود از مصرف غذاهای سرخ کرده یا غذاهایی که در
 
درجه حرارت‌ بسیار بالا و یا با مدت زمان طولانی تهیه می‌شوند خودداری کنند و به خاطر داشته باشند
 
استفاده مکرر از روغن‌های آشپزی عاملی در بالا بردن فشار خون است.

از آنجایی که بسیاری از افراد مبتلا به فشار خون از بیماری خود آگاه نیستند، توصیه می‌شود افراد، فشار

خون خود را به طور منظم کنترل نمایند چرا که این بیماری مانند بالا بودن چربی خون می‌تواند سال‌ها

بی‌سر و صدا در بدن شخص مبتلا وجود داشته باشد بدون آن که علائمی را در وی بروز دهد.

مبتلایان به بیماری فشار خون از مصرف غذاهای پرنمک و پرادویه بپرهیزید. این افراد به جای نمک

می‌توانند از سبزی‌جات تازه یا خشک، ادویه‌جات مفید (زردچوبه، دارچین)، پودر زنجبیل و پیاز و آبلیموی

تازه استفاده کنند.

تاکید می شود در کاهش مصرف نان‌ها و مواد کربوهیدراتی تهیه شده از آردهای سفید و بدون سبوس

در  بیماران  و بهتر است  که از انواع نان‌های سبوس‌دار استفاده کنند.

مصرف بیش از 4 واحد از انواع سبزی‌جات و سالاد به کنترل فشار خون کمک می‌کند، هر واحد سبزی

معادل یک لیوان انواع سبزی‌جات خام یا نصف لیوان پخته است. سعی شود در هفته 3 بار یا بیشتر از

انواع مغزها و آجیل به صورت خام و بی‌نمک اسفاده کنند.

 غذای خود را در محیطی آرام و به دور از استرس و تشنج میل کنند.


برچسب‌ها: توصیه های غذایی به بیماران فشار خونی
[ یکشنبه 1390/11/30 ] [ 1:2 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

 

آش ترخینه دوغ غذای محلی اراک

آشنایی با روش تهیه آش ترخینه دوغ - غذای محلی اراک


ترخینه دوغ از جمله غذاهای محلی اراک است.

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:

کشک: یک پیمانه

ترخینه دوغ: 3 قرص

لوبیا چیتی، نخود، عدس: 200 گرم

سبزی آش: 500 گرم

نمک، زردچوبه، فلفل ‏سیاه: یک قاشق‏ غذاخوری

نعنا داغ، سیر داغ، پیاز داغ: 3 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

قرص ترخینه را حدود 2 ساعت در آب خیس کنید. سپس با حبوبات که از قبل خیس کرده‌اید به همراه یک

لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا حبوبات پخته شود.

بعد سبزی را اضافه کرده و پس از چند جوش، نیمی از پیاز داغ و سیر داغ را اضافه کرده و نمک آش را

اندازه کنید.

بعد از آن که آش جا افتاده شد آن در ظرف کشیده و روی آن را با کشک و نعنا داغ و پیاز داغ، تزیین کنید.

مواد لازم برای تهیه ترخینه دوغ:

بلغور گندم (حلیمی): یک کیلو

ماست (دوغ) ترش پُرچرب: 3 کیلو

نمک: 2 قاشق‏ غذاخوری

زردچوبه، فلفل سیاه: یک قاشق غذاخوری

کلاله زعفران(پودر نشده): نیم مثقال

پونه خشک: 50 گرم

روش تهیه ترخینه دوغ:

ترخینه یا به گویش اراک (ترخنه) یک نوع آش بلغور است؛ در قدیم روستاهای ایران در فصل فراوانی شیر و

ماست، ترخینه را درست می‌کردند و برای فصل ‌های دیگر انبار می‏‌کردند. ترخینه را شما نیز می ‌توانید

درست کنید:

بلغور گندم را شسته و با مقداری آب حدود 6 ساعت خیس کنید.

سپس آب آن را خالی کرده و ماست را که هم زده و یک دست شده است به آن اضافه کنید و روی حرارت

ملایم قرار دهید تا کاملا پخته شود.

در پایان ساعت اول زردچوبه، فلفل، پونه و زعفران را اضافه کرده و بعد از آن که مواد به حالت خمیر کته

مانندی در آمد شعله را خاموش کنید و اجازه دهید تا خنک شود.

سپس به اندازه یک نارنگی از مواد برداشته و فرم دهید. بعد آن را فشار داده تا صاف شود و در سینی

بچینید و در جای خشک قرار دهید تا آب آن گرفته و خشک شود.

می‏ توان ترخینه‌‏ها را در فریزر نگه داشت و نیازی به خشک کردن ندارد.

این قرص‏‌ها نباید بیشتر از یک سال بماند چون طعم و بوی آن تغییر می‌‏کند.

ترخینه به گونه‏‌های مختلفی درست می‏‌شود، می‌توان به جای ماست از آب انار استفاده کرد و به همان

صورت خشک کرد.

گاهی حبوبات را نیز جداگانه می‌پزند و به ترخینه اضافه کرده و خشک می‏‌کنند.

ترخینه‏‌های خشک را بهتر است در یک کیسه پارچه‏‌ای و در جای خشک و خنک نگه‏‌داری کنید تا کپک نزند.

می‌توان به ترخینه‌ی گندم مقداری گوجه اضافه نمود تا با آن خشک شود.

انرژی کل: 1600 کیلو کالری

ترخینه دوغ

 


برچسب‌ها: آش ترخینه دوغ غذای محلی اراک, ترخینه
[ شنبه 1390/11/29 ] [ 11:17 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

 

محافظت از پوست خشک

محافظت از پوست خشک



پوست خشک ممکن است دچار خارش و ناراحتی شود و در صورتی که ترک بخورد دردناک شود.

این توصیه‌ها را برای مراقبت ار پوست خشک رعایت کنید:

  • هنگام دوش گرفتن یا استفاده از وان از آب ولرم استفاده کنید، نه آب خیلی داغ.
  • دوش گرفتن یا استفاده از وان بیش از ده دقیقه نباید طول بکشد.
  • بلافاصله بعد از حمام کردن از مرطوب‌کننده‌ها استفاده کنید.
  • از شوینده‌های مرطوب‌کننده برای شستشو استفاده کنید.
  • در طول ماه‌های زمستان از با یک کرم یا پماد سنگین پوست‌تان را مرطوب کنید. در تابستان از
  • لوسیون‌های سبک‌تر استفاده کنید.

 


برچسب‌ها: محافظت از پوست خشک
[ پنجشنبه 1390/11/27 ] [ 13:25 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

 

احیای پوست تضمین زیبایی

احیای پوست، ابقای سلامت


 
اگر طرفدار زیبایی از نوع طبیعی و کم‌هزینه هستید این مقاله مخصوص شماست. داشتن پوستی زیبا و
 
شفاف کار چندان سختی هم نیست.

می‌توانید با ترفندهای خیلی ساده پوستتان را مرطوب و نرم کرده و با استفاده از روغن‌های گیاهی، کرم

و تغذیه مناسب سلول‌هایتان را جوان نگه‌دارید.

اگر طرفدار زیبایی از نوع طبیعی و کم‌هزینه هستید این مقاله مخصوص شماست. داشتن پوستی زیبا و

شفاف کار چندان سختی هم نیست. می‌توانید با ترفندهای خیلی ساده پوستتان را مرطوب و نرم کرده

و با استفاده از روغن‌های گیاهی، کرم و تغذیه مناسب سلول‌هایتان را جوان نگه‌دارید. همچنین قصد

داریم شما را با طرز تهیه دو کرم مرطوب‌کننده و ضدچروک آشنا کنیم‌اما قبل از آن چهار نکته را یادآوری

می‌کنیم که ضامن داشتن پوستی جوان و شاداب است؛ با ما همراه باشید.

خوب، درست و به موقع بخوابید

منظورمان این نیست که خوشخواب باشید و سرتان را از ناز بالشتان جدا نکنید. کافیست هر شب

هشت ساعت بخوابید. باید بدانید هشت ساعت خواب و همچنین به موقع و سر ساعت مشخص

خوابیدن باعث می‌شود بدن به‌طور کامل استراحت کرده و بافت‌های پوستی را احیا و ترمیم کند.

با توتون و کافئین خداحافظی کنید

از مصرف توتون و کافئین زیاد بپرهیزید زیرا توتون به پوست آسیب می‌رساند و فرایند پیری پوست را

سرعت می‌بخشد؛ کافئین نیز کیفیت خواب را به هم می‌زند و حتی باعث بی‌خوابی می‌شود.

تغذیه خوب و مناسب داشته باشید

همه می‌دانیم که ویتامین‌ها روی پوست تاثیر خوبی دارند. متاسفانه رادیکال‌های آزاد به پوست آسیب

می‌زنند و مسوول پیری و همچنین ظاهر شدن چین و چروک‌ها روی آن هستند. خوشبختانه

آنتی‌اکسیدان‌ها این قدرت را دارند که با این رادیکال‌های آزاد مقابله کرده و تاثیر منفی آنها را خنثی کنند.

برای حفظ سلامت پوستتان توصیه می‌کنیم ویتامین‌های مورد نیاز بدنتان را از طریق مصرف مواد غذایی

مناسب دریافت کنید نه از طریق مصرف مکمل‌های غذایی جورواجور.

چند ویتامین دوستدار پوست

ویتامین A : این ویتامین قدرت آنتی‌اکسیدانی بالایی دارد و با کاهش سبوم به بازسازی بافت‌های

پوست کمک می‌کند. هویج، اسفناج، کدو، کلم و... سرشار از این ویتامین مفید هستند.

ویتامین C : این ویتامین نیز آنتی‌اکسیدان است. ویتامین C نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن

و تولید کلاژن دارد. فلفل‌‌دلمه‌ای قرمز و سبز، پرتقال، کیوی، آناناس، گریپ‌فروت، بروکلی و ... سرشار از

ویتامین C هستند.

ویتامین E : این ویتامین نیز آنتی‌اکسیدان خوبی محسوب می‌شود که خواص مرطوب‌کنندگی بالایی

دارد. ویتامین E اجازه نمی‌دهد بافت‌های پوستی دچار پیری زودرس شوند. این ویتامین به میزان

قابل‌توجهی در روغن ماهی، روغن‌های جوانه گندم، ذرت، آفتابگردان، کانولا و همچنین آووکادو وجود دارد.

روش تهیه کرم مرطوب‌کننده و ضدچروک

استفاده از این کرم مرطوب‌کننده، مواد مغذی لازم مانند اسیدهای چرب ضروری را به پوست می‌رساند.

برای تهیه این کرم سری به عطاری یا داروخانه بزنید و مواد لازم برای تهیه آن را فراهم کنید.

مواد لازم

روغن جوجوبا، 40 میلی‌گرم
روغن کندر، 7 قطره
روغن گل رز، 3 قطره

روش تهیه

روغن جوجوبا خاصیت ضدچروکی دارد. روغن کندر با چروک‌ها مقابله کرده و سبوم را متعادل می‌کند؛

همچنین می‌تواند پوست را تقویت و احیا کند. روغن ضروری گل رز با اگزما و خشکی پوست مقابله

می‌کند. روغن‌های نامبرده را در شیشه شربت تمیزی بریزید و کاملا هم بزنید. به همین سادگی یک کرم

مرطوب کننده طبیعی درست کرده‌اید که مانع از خشکی پوستتان می‌شود.

فراموش نکنید قبل از استفاده، پوستتان را با دقت تمیز کنید؛ سپس روغن را غیر از دور چشم‌هایتان به

پوست صورتتان بزنید و به مدت سه دقیقه به آرامی پوستتان را با نوک انگشت‌تان ماساژ دهید تا روغن

به‌طور کامل به خورد پوستتان برود.

روش تهیه کرم ضدچروک

این کرم از روغن بهار نارنج و چوب درخت صندل تهیه می‌شود؛ به همین دلیل دارای خواص مغذی‌ای

است که پوست‌های در آستانه پیر شدن را احیا و جوان می‌کند.

مواد لازم

روغن بادام شیرین،3 قاشق غذاخوری

روغن جوانه گندم، 1 قاشق غذاخور

موم عسل خرد شده، 1 قاشق غذاخوری

گلاب،‌60 میلی‌لیتر

روغن بهار نارنج،‌3 قطره

روغن چوب درخت صندل، 3 قطره

عصاره دانه گریپ فروت، 3 قطره

روش تهیه

روغن بادام شیرین و روغن جوانه گندم را با حرارت ملایم گرم کنید سپس موم عسل خرد شده را به آن

اضافه کنید. وقتی موم‌ها آب شد مواد را از روی حرارت بردارید و کاملا هم بزنید. گلاب را نیز با حرارت

ملایم گرم کنید.

زمانی که گلاب ، ترکیب روغن‌ها و موم عسل ولرم شدند با هم مخلوط کرده و با همزن هم بزنید؛ وقتی

کرم کاملا خنک شد روغن‌های ضروری ذکر شده و عصاره دانه گریپ فروت را به آن اضافه کنید و هم بزنید.

کرم را در یک ظرف دردار بریزید و در مکان خنک و دور از نور خورشید نگهداری کنید. در مواقع استفاده، اول

صورتتان را با دقت شسته و تمیز کنید و سپس کمی از این کرم را به پوست زده و ماساژ دهید تا به خورد

پوست برود


برچسب‌ها: احیای پوست تضمین زیبایی
[ پنجشنبه 1390/11/27 ] [ 13:22 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

 

چگونه سبزه ای شاداب داشته باشیم؟

چطور سبزه‌ای شاداب داشته باشیم؟

سبزه گندم زمان زیادی برای رشد نمی‌برد. با سبز کردن دانه‌های گندم از مزایای آن بهره‌مند شوید. آب
 
سبزه دارای پتاسیم، پروتئین و آمینواسید است. از سبزه می‌توان در دکوراسیون نیز استفاده کرد.

کافیست طرز کاشت درست گندم را بدانید تا سبزه‌ای همیشه سبز و شاداب داشته باشید.

وسایل مورد نیاز:

کاسه بزرگ

خاک گلدان

سینی لبه‌دار

کمپوست

آبکش

بطری اسپری مانند

قیچی

کاشت سبزه را این بار این طور تجربه کنید:

1- یک کاسه بزرگ را از آب گرم پر کنید. دانه‌های گندم را داخل کاسه ریخته، بگذارید هشت ساعت خیس

بخورد.

2- داخل سینی‌ای که برای سبز کردن گندم در نظر گرفته‌اید، به اندازه 1.40 سانتی‌متر خاک گلدان بریزید.

روی آن به اندازه 1.30 سانتی‌متر کمپوست اضافه کرده، روی خاک را با آب مرطوب کنید.

3- دانه‌های گندم را داخل آبکش ریخته و روی آن‌ها آب سرد بریزید.

4- دانه‌ها را روی خاک پخش کنید. روی آن‌ها 1.30 سانتی‌متر خاک گلدان بریزید.

5- داخل یک بطری اسپری‌مانند آب بریزید. خاک را با دقت خیس کنید به طوری که دانه‌ها جابه‌جا نشوند.

6- سینی را جایی بگذارید که نور به صورت غیرمستقیم به آن بخورد. هر روز با اسپری دانه‌ها را آب دهید.

ظرف 10 روز می‌توانید آن را برداشت یا با قیچی به اندازه 3 سانتی‌متر مرتب کنید.

 


برچسب‌ها: چگونه سبزه ای شاداب داشته باشیم
[ پنجشنبه 1390/11/27 ] [ 13:15 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

 

خوا ص رژیمی گریپ فروت

آشنایی با خواص رژیمی گریپ‌فروت


 
گریپ‌فروت میوه‌ای است که در تمامی فصول سال قابل دسترسی بوده و سرشار از مواد مغذی و ترکیبات
 
آنتی‌اکسیدانی قوی است.

گریپ فروت (میوه انگور) همانطور که ازنامش پیداست مانند انگور (grape) به صورت خوشه‌ای روی درخت

رشد می‌کند.

گوشت خوراکی درون گریپ فروت به رنگ‌های سفید، صورتی یا قرمز وجود دارند و در سراسر سال از بهار

گرفته تا زمستان به وفور قابل دسترسی هستند.

این میوه علاوه بر اینکه شاداب‌کننده بوده و طعم مطبوعی دارد دارای خواص رژیمی است که در اینجا به

برخی از آن‌ها پرداخته‌ایم.

ویتامین C

مصرف یک گریپ‌فروت کامل بیش از 100 درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تامین می‌کند. ویتامین C

وظایف چندگانه مهمی را در بدن برعهده دارد. این ویتامین نه تنها یک آنتی‌اکسیدان قوی محسوب شده،

بلکه وجود آن برای ترمیم زخم‌ها و جراحات از اهمیت خاصی برخوردار است.

جذب مناسب ویتامینC به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک شایانی می‌کند.

پکتین

گریپ‌فروت منبع خوبی از فیبر محلول محسوب می‌شود که که به تقویت قلب می‌پردازد. پکتین نوعی فیبر

محلول است که تحقیقات نشان داده موجب کاهش کلسترول می‌شود.

همچنین ثابت شده پکتین سطح گلوکز خون را نیز کاهش می‌دهد از اینرو محافظ خوبی در برابر ابتلا به

دیابت نوع 2 نیز محسوب می‌شود.

گریپ‌فروت

لیکوپن

لیکوپن نیز ترکیب آنتی‌اکسیدانی دیگری است که

مسئول ایجاد رنگ قرمز در میوه و سبزی‌جات خاصی

است.

لیکوپن می‌تواند احتمال خطر ابتلا به بیماری‌های

قلبی، بیماری‌های چشمی و انواع مختلف سرطان را

کاهش دهد.گریپ فروت های قرمز وصورتی سرشار از لیکوپن هستند.

لیمونین

لیمونین فیتونوترینت موجود در مرکبات است و مسئول طعم تلخ در گریپ‌فروت است. تحقیقات نشان داده

این ترکیب با بسیاری از سرطان‌ها شامل دهان، پوست، ریه، سینه، شکم (معده) و روده مبارزه می‌کند.

 


برچسب‌ها: خوا ص رژیمی گریپ فروت
[ پنجشنبه 1390/11/27 ] [ 0:34 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

 

خواص فلفل سیاه

آشنایی با خواص فلفل سیاه


 
فلفل سیاه خیلی بیشتر از آنچه که اکثر مردم تصور می‌کنند برای بدن خاصیت دارد و مفید است.

در برخی از شهرهای هند مردم روز را با یک فنجان قهوه سیاه همراه با مقداری پودر فلفل سیاه که

داخل آن حل شده،‌ آغاز می‌کنند.

بسیاری از مطالعات و آزمایشات پزشکی تایید می‌کنند که فلفل سیاه فعالیت مجاری گوارشی را تقویت

می‌کند و علاوه بر بهبود فرآیند هضم غذا، تحریک کننده ترشحات بزاقی است. این ادویه هم چنین در

بهبود عملکرد معده نقش مفیدی دارد.

فلفل سیاه پرزهای چشایی را تحریک می‌کند و پیامی ‌به معده می‌فرستد که باعث ترشح اسید

هیدروکلوریک و در نتیجه هضم بهتر غذا می‌شود. وجود اسید هیدروکلوریک برای هضم پروتئین‌ها و دیگر

مواد غذایی در معده ضروری است. در استعمال داخلی به عنوان محرک اشتها، مدر، بادشکن، گرم کننده

و ضد سم و برای رفع انواعی از مسمومیت‌های غذایی به کار می‌رود. همچنین فلفل سیاه برای معالجه

اسهال تابستانه، اسهال خونی، کاهش احتمال سرماخوردگی و دردهای روماتیسمی مفید است.

فلفل سیاه هم چنین خواص آنتی‌اکسیدانی فوق العاده‌ای دارد. این ادویه تاثیر فوق‌العاده‌ای برای مقابله

با رشد باکتری‌های مضر بویژه در روده دارد.

 


برچسب‌ها: خواص فلفل سیاه
[ پنجشنبه 1390/11/27 ] [ 0:27 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

دوپیازه ی میگو غذای محلی جنوب

آشنایی با روش تهیه دو پیازه‌ی میگو - غذای محلی جنوب


دو پیازه‌ی میگو یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای دریایی است که مخصوص جنوبی‌هاست.

مواد لازم:

میگو‌ی پاک شده: 500 گرم

پیاز: یک کیلوگرم

رب گوجه‌فرنگی: 3 تا 4 قاشق غذاخوری

روغن: 2 تا 3 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و ادویه به مقداری

طرز تهیه:

* ابتدا پیازها را پاک کرده و سپس به صورت خلالی خرد می‌کنیم.

* میگوها را نیز تمیز می‌کنیم. سپس به همراه پیازها در ظرفی روی حرارت اجاق گاز می‌گذاریم و در

ظرف را می‌بندیم و حرارت اجاق را کم می‌کنیم تا آب پیاز به خورد میگوها برود.

* آن‌گاه کمی روغن در ظرف ریخته و میگوها را سرخ می‌کنیم .

* در این هنگام ادویه را اضافه می‌کنیم و یک تفت می‌دهیم.

* بعد نمک و فلفل و رب گوجه‌فرنگی را اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم.

* سپس حرارت اجاق را کم کرده و چند دقیقه می‌گذاریم تا کمی بپزد.

* آن‌گاه در ظرف مورد نظر کشیده و سرو می‌کنیم.

نکته:
بعضی‌ها مواد دیگری مثل سیب‌زمینی و سیر و فلفل دلمه‌ای سرخ شده هم به آن اضافه می‌کنند.

لزومی ندارد این غذا با برنج سرو شود، چون خورش نیست و خوراک است، ولی با برنج هم خوب

می‌شود.

دو پیازه‌ی میگو

 

 


برچسب‌ها: دوپیازه میگو غذای محلی جنوب
[ چهارشنبه 1390/11/26 ] [ 11:3 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

 

نان انگلیسی

آشنایی با روش تهیه نان انگلیسی


نان انگلیسی طعمی شیرین دارد و می‌توانید آن را با چای یا قهوه میل کنید.

مواد لازم:

مایه خمیر:دو قاشق چایخوری

آب ولرم: یک دوم پیمانه

شکر : یک قاشق چایخوری

آرد ذرت: 130 گرم

آرد گندم سبوس‌دار: 200 گرم

آرد سفید شیرینی: 300 گرم

نمک : یک ونیم قاشق چای‌خوری

شکر: سه قاشق سوپ‌خوری

کره: 60 گرم

ماست معمولی: 450 گرم

زرده‌ی تخم‌مرغ: یک عدد

کنجد برای تزیین: به میزان لازم

طرز تهیه:

* ابتدا یک دوم پیمانه آب ولرم به همراه یک قاشق چای‌خوری شکر و مایه خمیر مخلوط کنید و به مدت 7

دقیقه کنار بگذارید تا عمل کند.

* در ظرف دیگری مواد خشک شامل؛ آرد ذرت، آرد گندم سبوس‌دار، آرد سفید شیرینی و نمک را با هم

ترکیب کنید.

* در ظرف سوم کره‌ی نرم شده در دمای محیط را به همراه شکر و ماست با قاشق خوب مخلوط کرده،

مایه خمیر عمل آمده را بیفزایید. سپس، مواد خشک را کم کم اضافه کنید.

* خمیر به دست آمده را به مدت 10 دقیقه ورز داده، آن را در ظرف بزرگی بگذارید و روی آن را با پارچه

بپوشانید. خمیر را به مدت دو ساعت استراحت دهید.

* دو عدد قالب چهار گوش20 سانتی‌متری را چرب کنید. خمیر را به 8 قسمت تقسیم نمایید و به صورت

چانه درآورید. چهار تکه از خمیر را در قالب قرار دهید و روی آن را بپوشانید.

* برای بار دوم، به مدت 45 دقیقه در قالب استراحت بدهید. روی نان را با زرده‌ی تخم مرغ آغشته کنید و

مقداری کُنجد بپاشید.

* سپس، به مدت چهل دقیقه در طبقه‌ی وسط فر با حرارت 180 درجه‌ی سانتی‌گراد بپزید.

نان انگلیسی

 

 


برچسب‌ها: نان انگلیسی
[ سه شنبه 1390/11/25 ] [ 13:30 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

 

بهترین آجیل در ایام عید تخم کدو است

بهترین آجیل در ایام عید تخم کدو است


در ایام عید بهتر است به جای مصرف انواع آجیل‌های پر کالری از تخم کدو استفاده شود.آجیل جز مواد
 
غذایی پر ارزش در ایام به شمار می آید. چنانجه گردو جزو مواردی است که دارای مواد مفیدی چون

 اسید چرب امگا3 است و پسته و فندوق جزو موادی که دارای اسید چرپ امگا 6 است.

 به طور کلی هر گرم آجیل 5 یا 6 کیلو کالری انرژی دارد چنانچه 100 گرم مغز پسته 600 کیلو

کالری داشته و معادل یک پرس غذا محسوب می‌شود و به طور کلی افرادی که آجیل می‌خورند کمتر غذا

مصرف می‌کنند.

 بهترین آجیل در ایام عید، تخم کدوی ریز است که اگر در حد یک استکان خورده شود اشکالی ندارد.

 تخمه کدو؛ مناسب برای سالمندان

مصرف خیار در ایام عید به جای سایر میوه‌ها برای افرادی که دچار اضافه وزن هستند توصیه می‌شود.

در خصوص مصرف میوه‌ها در ایام عید باید بگویم که درست است که با مصرف میوه‌ها مقداری ویتامین‌ در

بدن ذخیره می‌شود اما مصرف مجاز آن 5 یا 6 سهم در طول روز است و مصرف بیش از حد آن مشکلات

زیادی را برای افراد به وجود می‌آورد.

 خیار با توجه به اینکه میوه‌ای کم کالری است و 10 کالری دارد افرادی که دارای اضافه وزن هستند

می‌توانند به جای دیگر میوه‌ها از خیار در ایام عید استفاده کنند.

استفاده از چای به همراه توت و کشمش در ایام عید به جای قند توصیه می‌شود.

 


برچسب‌ها: بهترین آجیل در ایام عید تخم کدو است, خواص تخم کدو
[ سه شنبه 1390/11/25 ] [ 13:26 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

 

زنجبیل کاهنده کلسترول مقوی قلب

زنجبیل؛ کاهش دهنده کلسترول خون

زنجبیل از جمله گیاهان دارویی و دارای خواص زیادی است که از میان آنها می‌توان به تقویت
 
قلب،آنتی‌اکسیدان و کاهش دهنده کلسترول خون اشاره کرد.

علاوه براین زنجبیل دارای خواص دیگری است که از لخته شدن خون ، سرفه، سموم کبدی، نفخ ، تهوع و

التهاب جلوگیری می‌کند. همچنین تقویت قلب،کاهش اسپاسم ، محرک گردش خون در مغز و کمک به

هضم غذا از دیگر خواص این گیاه است .

زنجبیل از گیاه زرد رنگ دارای رگه های بنفش با نام علمی ( Zingiber officinale) به دست می‌آید. اگرچه

معمولا از زنجبیل به عنوان ریشه این گیاه نام برده می‌شود ولی در اصل قسمت مورد استفاده این گیاه یا

همان زنجبیل ، ساقه متورم شده زیرزمینی گیاه است که "ریزوم" نام دارد.

زنجبیل از زمان‌های دور در چین استفاده می‌شده است و هنوز هم درطب سنتی چین نقش مهمی ایفا

می‌کند. در ایران قدیم نیز این گیاه با نام 'ژنگویر' می‌شناختند . این گیاه از ایران و کشورهای عربی به

سوی غرب سفر کرد. در غرب پزشکی یونانی به نام "دیوسکوریدس" اولین بار در قرن اول میلادی

استفاده طبی زنجبیل را ثبت کرد.

** خواص درمانی زنجبیل :

زنجبیل در درمان سرگیجه،تعریق،تهوع و استفراغ ناشی از بیماری‌های حرکتی یا دریازدگی موثر است .

این گیاه همچنین گلودرد،سردرد و تب و درد ناشی از انواع سرماخوردگی‌ها و آنفلوانزا را درمان می‌کند.

امروزه زنجبیل کاربردهای زیادی دارد و از آن در درمان کم اشتهایی ، بی‌اشتهایی روانی ، اسپاسم روده،

برونشیت و رفع مشکلات روماتیسم استفاده می‌شود . در صنعت غذایی هم به عنوان چاشنی استفاده

می‌شود.

در مطالعات آزمایشگاهی مشخص شده است که زنجبیل دارای خاصیت ضد‌سرطانی است . 'جینجرول '

مهم‌ترین جزو تشکیل دهنده‌ی زنجبیل که موجب طعم و مزه در این گیاه است ، از رشد سلول‌های

سرطانی مخصوصا سرطان روده بزرگ در انسان جلوگیری می‌کند.

زنجبیل با افزایش ترشح بزاق دهان و آنزیم‌های مجرای گوارشی، به هضم و جذب مواد غذایی کمک

می‌کند.

زنجبیل با بیرون راندن مخاط خلطی از ریه‌ها، به درمان آسم، برونشیت و دیگر مشکلات تنفسی کمک

می‌کند.

زنجبیل نیروبخش است . همچنین این گیاه دارویی درمان کننده یرقان است. اگر پودر آن را روی پوست

بدن مالش دهند، پوست را تحریک و قرمز می‌کند. علاوه بر این زنجبیل را جهت فلج و ضعف اعصاب تجویز

می‌کنند .

زنجبیل برای درمان اسهال ناشی از مسمومیت غذایی نیز مفید است. تشنگی را برطرف می‌کند.

مخلوط زنجبیل با نبات و کندر را برای جلوگیری از نفخ معده تجویز می‌کنند .


برچسب‌ها: زنجبیل کاهنده کلسترول مقوی قلب
[ دوشنبه 1390/11/24 ] [ 18:22 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

پنج خاصیت شگفت آور ماش


ماش، یکی از موادغذایی است که در گروه حبوبات جای میگیرد و دارای خواص بسیاری بوده و

 کاهش کلسترول بد خون از جمله آن‌ها است.

هزاران سال است که گیاه ماش مورد استفاده قرار گرفته و اصلیت این گیاه مربوط به کشور هندوستان

بوده و در سراسر نواحی آسیایی کشت می‌شده است و چینی‌های باستان از این گیاه برای رفع گرما و

سم‌زدایی بدن استفاده می‌کردند.

امروزه نیز به خاطر ارزش غذایی بالای این گیاه، در موارد آشپزی و نیز سلامتی، استفاده‌های فراوانی

می‌شود.

کلسترول

اگر میزان کلسترول خونتان بالا است استفاده از ماش را به شما توصیه می‌کنیم. دانه‌های ماش دارای

کلسترول پایین و مقدار زیادی فیبر رژیمی محلول هستند.

فیبر رژیمی به آن دسته از مواد غذایی اطلاق می‌شود که قابل هضم نیستند. فیبرهای رژیمی دو گونه

هستند: محلول و غیرمحلول. فیبر غیرمحلول به تعادل و تنظیم حرکات روده می‌پردازد ولی کار زیادی برای

کاهش فشارخون انجام نمی‌دهد. فیبر محلول وقتی با آب موجود در سیستم هاضمه مخلوط شود ماده

ژل مانندی را تشکیل می‌دهد که به نوبه خود به بهبود عملکرد اعضای بدن می‌پردازد.

غذاهای سرشار از فیبر رژیمی محلول، به کاهش کلسترول بد خون (LDL) کمک می‌کنند و این کار را با

تشویق به تولید گیرنده‌های LDL که مسئول بیرون راندن کلسترول بد اضافی از جریان خون هستند،

انجام می‌دهند.

مصرف روزانه 10 تا 25 گرم فیبر محلول برای کاهش کلسترول بد نیز توصیه می‌شود. هر پیمانه ماش

حاوی 1/9 گرم فیبر رژیمی تام است.

سرطان سینه

ماش و دیگر حبوبات ماده‌ای به نام مهار‌کننده پروتئاز دارند که می‌تواند در برابر سرطان سینه اثر محافظ

داشته باشد. مهار‌کننده پروتئاز تقسیم سلول‌های سرطانی را کند کرده و به این ترتیب از تشکیل تومور

جلوگیری می‌کند.

دیابت

ماش از جمله حبوباتی است که دارای شاخص قند پایینی است و مصرف آن برای افراد مبتلا به دیابت

توصیه می‌شود.

ماش

پروتئین

ماش، یکی از مواد غذایی است که در گروه حبوبات جای می‌گیرد. همان‌طور که می‌دانید، در برنامه

غذایی روزانه، حبوبات مهم‌ترین منبع تامین پروتئین گیاهی هستند و ماش نیز ارزش تغذیه‌ای بسیار

بالایی دارد و دارای تقریبا 3/16 گرم پروتئین در هر پیمانه است و در اکثر جوامع منبع عمده تامین پروتئین

به ویژه برای گیاه‌خواران است.

مصرف ماش هیچ‌گونه ممنوعیتی برای هیچ‌کس ندارد اما کسانی که اسیداوریک یا نقرس دارند، باید

موادغذایی پروتئین‌داری را که پورین گیاهی دارند،‌محدود کنند. البته ترکیبات پورینی در ماش نسبتا کم

است و لازم نیست این افراد نیز ماش را از برنامه غذایی خود کاملا حذف کنند؛ بلکه تنها محدودیت به

خرج دادن در مصرف آن کفایت می‌کند.

کم‌خونی

بهتر است که این ماده غذایی به صورت جوانه مصرف ‌شود.

یادتان باشد که استفاده از ماش به این شکل خواص آن را چند برابر می‌کند زیرا فرآیند جوانه زدن باعث

می‌شود همه مواد مغذی به‌خصوص آهن در دسترس، افزایش یابد پس برای مبتلایان به کم‌خونی بسیار

مفید است.

جوانه ماش

 

 


برچسب‌ها: پنج خاصیت شگفت آور ماش
[ دوشنبه 1390/11/24 ] [ 18:16 ] [ شهین بانو ] [ ]

معرفی بهترین غذا های نشاط آور

آشنایی با بهترین غذاهای شادی‌آور

با پیشرفت علم، ارتباط بین سلامت روح و روان با نوع غذا و نوشیدنی اثبات شده است، ولی با این همه
 
برای درمان مشکلات روانی، بیشتر از داروهای روان درمان استفاده می‌شود در حالی که به جای دارو،
 
می‌توان از جایگزین‌های آن مثل غذا که هم در دسترس‌تر و هم مناسب‌تر است استفاده کرد.

به وسیله پنج گروه مواد غذایی زیر می‌توانید با استرس و افسردگی بجنگید و سرحال و شاد شوید:

* گروه اول: پرتقال، لیمو و سایر مرکبات

ماده مغذی شادی‏‌آور در این گروه : ویتامین C

ویتامین C با کاهش مقدار هورمون‏‌های استرس‌‏زا در بدن، باعث می‏‌شود بهتر با استرس مبارزه کنید.

اگر به طور منظم مقادیر زیادی از این مواد غذایی را استفاده کنید، در شرایط دشوار و سخت، احساس

آرامش خواهید کرد.

مرکبات

* گروه دوم: آجیل

مواد مغذی بهبود دهنده‏‌ی حال در این گروه : ویتامین E و آرژینین (یک نوع اسید آمینه) و

منیزیم.

خوردن یک مشت آجیل شما را سیر و سرحال می‏‌کند، زیرا آجیل دارای اندیس گلیسمی کمی است،

یعنی با جلوگیری از افزایش ناگهانی قند خون، باعث نوسانات خلقی و بدحالی شما نخواهد شد.

شاید به نظر برسد آجیل به دلیل داشتن چربی بالا، خوراکی ناسالمی است، ولی در حقیقت برای

سلامتی بدن مفید است.

آجیل

* گروه سوم: سبزی‌جات سبز برگی شکل

ماده مغذی نشاط‏‌آور در این گروه : اسید فولیک (فولات)

تحقیقات نشان داده که اسید فولیک موجود در سبزیجات سبز برگی شکل مثل کلم، کاهو، اسفناج،

کرفس و ... افسردگی را کاهش می‏دهد. حتی جریان خون را به سمت مغز بهبود می‏‌بخشد.

اگر از این نوع سبزی‌جات خیلی کم بخورید، اسید فولیک کمی دریافت خواهید کرد، پس سعی کنید

روزانه مقادیر بیشتری از سبزی‌جات سبز برگی شکل را استفاده کنید، یا یک مولتی ویتامین حاوی اسید

فولیک را مصرف کنید.

سبزی‌جات برگی

* گروه چهارم: ماهی‏‌ها

مواد نشاط‌‏آور در این گروه : اسیدهای چرب امگا 3

اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهی‏‌ها به خصوص ماهی‏‌های چرب، مثل سالمون، ماهی آزاد دریای

خزر و ساردین، با کاهش خطر بروز افسردگی و کمبود حافظه در اثر افزایش سن باعث می‌شوند سرحال و

شاداب باشید. به خصوص در کاهش افسردگی خیلی موثرند.

ماهی‌ها

* گروه پنجم: آلبالو و گیلاس خشک

مواد بهبود دهنده حال در این گروه : پتاسیم، منیزیم و ویتامین C

تمامی این مواد مغذی، استرس را کاهش می‏دهند.

آلبالو و گیلاس خشک همچنین مغز شما را سالم نگه می‏‌دارند، زیرا دارای آنتی‌‏اکسیدان‏‌هایی مثل

ویتامینC هستند و از آسیب سلول‌‏های مغزی که منجر به ایجاد مشکلات یادگیری و کمبود حافظه

می‏‌شود، جلوگیری می‏کند.

آلبالو و گیلاس خشک

 

 


برچسب‌ها: معرفی بهترین غذا های نشاط آور
[ دوشنبه 1390/11/24 ] [ 18:7 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

پنج ماده غذایی انرزی زا

آشنایی با 5 ماده غذایی انرژی‌زا


مصرف برخی خوراکی‌ها در پایان یک روز کاری می‌تواند انرژی شما را برای ادامه فعالیت‌های روزمره حفظ
 
کند که در این جا به 5 مورد از آن‌ها پرداخته‌ایم.

1- موز: این میوه به دلیل داشتن سه نوع قند خوراکی می‌تواند یک گزینه مناسب در هنگام خستگی

باشد. موز همچنین به دلیل داشتن فیبرغذایی می‌تواند انرژی مورد نیاز را برای یک مدت طولانی در فرد

به وجود آورد.

2- گیاه جینسنگ: مصرف دم کرده این گیاه به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌های آن باعث می‌شود که فرد

پرانرژی باشد و تمرکز کافی برای انجام کارهای روزمره را داشته باشد. در صورتی که دم‌ کرده جینسنگ را

گرم بنوشید تاثیر آرامش‌بخشی بر روی اعصاب دارد و این قدرت را به فرد می‌دهد که تا دیر وقت و بدون

احساس خواب‌آلودگی کار کند.

3- پنیر سخت: این پنیر شامل پنیر«پارمزان» و پنیر«استلیتون» که یک پنیر انگلیسی است، می‌شود.

این نوع پنیر از سطح بالایی آمینواسید برخوردار است و به رفع خستگی کمک می‌کند.

4- توت‌فرنگی: توت‌فرنگی به دلیل داشتن ویتامین C، منگنز و فیبر می‌تواند به ترمیم بافت‌های فرسوده

بدن، افزایش سطح ایمنی و انرژی بدن کمک کند.

5- شربت آبلیمو: نوشیدن شربت خنک آبلیمو می‌تواند خستگی و کسالت عصر را از بین ببرد و فرد را

پرانرژی سازد. این نوشیدنی بدلیل داشتن قند طبیعی به راحتی جذب خون می‌شود و به شادابی فرد

کمک خواهد کرد.

 


برچسب‌ها: پنج ماده غذایی انرزی زا
[ یکشنبه 1390/11/23 ] [ 17:40 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

کم خواب ها جوانه گندم بخورند.

کم‌خواب‌ها جوانه گندم بخورند

 آیا می دانید رفع بی‌خوابی، خستگی و اختلالات عصبی از خواص دارویی جوانه گندم است .

جوانه‌ها از مواد غذایی هستند که در گروه سبزی‌جات محسوب می شوند . جوانه های  تازه غلات

همچون ، جوانه گندم سرشار از ویتامین‌ها و املاح معدنی است و ارزش غذایی بالایی دارد. تغییرات

شیمیایی که در هنگام جوانه زدن رخ می‌دهد باعث می‌شود املاح و ویتامین‌ها و پروتئین در آن افزایش

یابد.

پودر جوانه گندم غنی از ویتامین E و B است، ابراز کرد: ویتامین E به عنوان یک آنتی اکسید در پیشگیری

از اکسیده شدن کلسترول مفید بوده و باعث کاهش بیماری‌های قلبی عروقی

می‌شود. همچنین جوانه‌ها دارای فیبر و سلنیوم و فینریوم هستند که در پیشگیری از ابتلا به انواع

سرطان به خصوص سرطان روده موثر شناخته شده‌اند و برای رفع یبوست مفید هستند.

جوانه گندم در درمان ریزش مو و ناراحتی‌های پوستی و شادابی و طراوت و زیبایی پوست افراد

 موثر است که می‌توان آن را به عنوان ماسک جوانه گندم استفاده کرد و از سوی دیگر در زنان

باردار و شیرده که نیاز غذایی بالایی دارند حتما جوانه گندم باید در برنامه غذای‌شان گنجانده شود.

 روغنی که در دانه گندم وجود دارد در حین جوانه زدن به صورت اسید چرب در آمده که قابل هضم است. 

 این ماده غذایی برای رفع بی‌خوابی، خستگی و اختلالات عصبی افرادی که ازاین موضوع رنج می‌برند،

مفید است.

در مورد کودکانی که دچار سوء‌تغذیه هستند، این ماده غذایی باید به صورت سوپ یا همراه سالاد در

برنامه غذایی‌اشان گنجانده شود.

 


برچسب‌ها: کم خواب ها جوانه گندم بخورند
[ شنبه 1390/11/22 ] [ 13:6 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

 

ترشی تره غذای سنتی شمال

آشنایی با روش تهیه ترش تره - غذای محلی شمالی

 

مواد لازم:

سبزی: (جعفری، گشنیز، اسفناج ، تره، چغندر) یک کیلو

برنج: نصف لیوان

آرد برنج: 100 گرم

سیرخام: 1 بوته

تخم‌مرغ: 3 تا 4 عدد

ترشی: (آب نارنج یا آب انار) به مقدار دلخواه

نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار کافی

طرز تهیه:

نصف لیوان برنج را از قبل خیس کنید.

ابتدا سبزی‌ها را ریز خرد کنید در قابلمه بریزید.

سپس برنج خیس خورده و یک لیوان آب را به سبزی خرد شده اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت بگذارید

تا سبزی و برنج کاملاً بپزند.

سیر را خرد کرده و با زردچوبه و روغن سرخ کنید و همراه با کمی نمک و فلفل، به مواد داخل قابلمه اضافه

نمایید.

مقداری آرد برنج را در ترشی مورد علاقه خود (آب نارنج یا آب انار) حل کرده و به تدریج به خورش اضافه

کنید. این کار باعث لعاب‌دار شدن خورش می‌شود.

در پایان تخم‌مرغ‌ها را اضافه نمایید.غذا آماده سرو است.

 

ترش تره

 


برچسب‌ها: ترشی تره غذای سنتی شمال
[ شنبه 1390/11/22 ] [ 12:50 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

 

آش کلم برگ غذای محلی تبریز

آشنایی با روش تهیه آش کلم برگ - غذای محلی تبریز

آش خوشمزه کلم برگ، مخصوص تبریزی‌های باسلیقه است.

مواد لازم:

نخود: یک دوم پیمانه

لوبیا چیتی: یک دوم پیمانه

نمک، فلفل و ادویه: مقداری

عدس: دو سوم پیمانه

کلم برگ: خرد شده 200 گرم

پیاز داغ: 2 قاشق سوپ خوری

سیر داغ: 1 قاشق سوپ خوری

هویج نگینی خرد شده: 3 عدد

برگ کرفس: 50 گرم

رشته آش: 200 گرم

کشک: یک دوم پیمانه

روش تهیه:

نخود و لوبیا را از شب قبل با مقداری آب بخیسانید. سپس آب آن را عوض کنید و با مقدار کمی نمک روی

حرارت قرار دهید تا نیم‌پز شود.

آن گاه عدس را بیفزایید و پس از ده دقیقه، کلم برگ را ریز خرد کنید و به همراه پیاز داغ، سیر داغ و ادویه

در آش بریزید.

حالا هویج نگینی را به همراه برگ‌های کرفس خرد شده اضافه نمایید و اجازه دهید تمام مواد پخته شوند.

اکنون رشته آش را در آش بریزید تا نرم شود.

در پایان، کشک را در آش بریزید و نمک آن را نیز اندازه نمایید.

انرژی کل 1700 کیلوکالری

آش کلم برگ

 


برچسب‌ها: آش کلم برگ غذای محلی تبریز, آش محلی تبریز
[ شنبه 1390/11/22 ] [ 12:43 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

 

گردو مسکن طبیعی دل پیچه

گردو، مسکنی طبیعی برای دل‌پیچه

 برگ و پوست گردو مقوی و تصفیه کننده خون است و خوردن گردو از ایجاد سنگ کلیه و سنگ کیسه
 
صفرا جلوگیری می‌کند.

 مغز گردو دارای پروتئین، قند، آب، ویتامین، املاح معدنی و همچنین مواد چربی است. مقدار فسفر

موجود در گردو با مقدار موجود در گوشت ماهی و برنج و حتی تخم‌مرغ برابری می‌کند.

 مهمترین خواص برگ گردو درمان ورم روده و معده است، می توانید 15 تا 20 گرم برگ گردو را به مدت ده

دقیقه در یک لیتر آب جوش دم کنید و سه فنجان در روز از این دم کرده را بنوشید.

برگ گردو برای مداوای سرمازدگی و بیماری های پوستی تجویز می‌شود و می‌توان از جوشانده برگ یا

پوست سبز گردو برای درمان ورم لثه و لوزه، درمان کم خونی و رفع ضعف بدنی استفاده کرد. دم کرده

برگ درخت گردو برای درمان ورم مفاصل هم مفید است.

 گردو درمان کننده بیماری‌های ریوی و همچنین مسکن دل پیچه است.گردو ملین بوده و آپاندیس را

تقویت می‌کند.

 اگر گردو را با انجیر و موز بخورید مقوی حواس و مغز است و مالیدن پوست تازه گردو به دندان و لثه، آن‌ها

را تقویت می‌کند.گردو دارای مس است؛ بنابراین به جذب آهن در بدن کمک می‌کند.

 البته به هیچ وجه نباید در خوردن گردو افراط  و نباید بیشتر از پنج عدد گردو در روز مصرف شود. زیرا برای

سلامتی زیان آور است و در ضمن لثه ها و زبان و گلو را می آزارد.

 کسانی که ناراحتی معده و کبد دارند؛ نباید گردو بخورند. افراد چاق نیز باید از خوردن آن پرهیز کنند.

خوابیدن در زیر درخت گردو به علت صدور فراوان گاز کربنیک در شب هم خطرناک است.

 


برچسب‌ها: گردو مسکن طبیعی دل پیچه, گردو, درمان دل پیچه
[ شنبه 1390/11/22 ] [ 12:30 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

 

پروبیوتیک ها، این باکتریهای دوست داشتنی

 

کفیر

شاید تا بحال اسم “پروبیوتیکها” را شنیده اید، موجودات میکروسکوپی که به باکتریهای خوب معروفند. به

تازگی در کشور ما هم محصولات لبنی حاوی پروبیوتیکها به بازار عرضه می شود. اثرات مثبت این باکتریها

در تعادل محیط گوارش و در نتیجه بهبود مشکلات هاضمه، اسهال یا بیماری روده تحریک پذیر ثابت شده

است اما حالا پژوهشگران می گویند فایده این باکتریهای مفید به دستگاه گوارش محدود نمی شود، با ما

همراه باشید تا چند فایده بزرگ این میکروبهای خوش ذات را با هم مرور کنیم:

یک قلب سالم:

پزشکان کانادایی به تازگی اعلام کرده اند که ماستهای پروبیوتیک حاوی نوعی باسیل به نام

Lactobacillus reuteri می توانند در کنترل چربی بد خون نقش داشته باشند. در تحقیق انجام شده

توسط کانادایی ها نشان داده شد که مصرف این ماستها به مدت 6 هفته می تواند به راحتی میزان

چربی خون را تا 9% پایینتر بیاورد.

یک روح آرام:

برای ما هم نامشخص است که باکتریها به روح اعتقاد دارند یا خیر! اما پژوهگران بریتانیایی اعلام کرده اند

که مصرف پروبیوتیکها می تواند استرس را کاهش دهد. بنا به مطالعه آنها، مصرف مکملهای حاوی لاکتو

باسیلها و Bifidobacterium longum به مدت 30 روز باعث شده که میزان استرس در افراد تحت مطالعه در

مقایسه با سایر افراد به طرز واضحی کاهش یابد.

دندانهایی سپید و لثه هایی پاک:

قهرمانان امروز ما یعنی لاکتو باسیل ها و بیفیدوباکتریومها می توانند سلامت دهان و دندان شما را هم

تضمین کنند؟ چطور؟ با از میدان به در کردن باکتریهایی که باعث فساد دندان و بیماریهای لثه می شوند.

این را یک مطالعه مروری که در سال 2011 منتشر شد، اعلام کرده است.

روزهایی به دور از سرفه و عطسه:

مجموع نتایج 10 مقاله که در سال گذشته انجام گرفته اند به ما نشان می دهد که مصرف پروبیوتیک

باعث کاهش 12% در موارد سرما خوردگی و عفونتهای تنفسی می شود و همچنین شدت چنین

عفونتهایی را هم کم می کند.

 


برچسب‌ها: پروبیوتیک ها, این باکتریهای دوست داشتنی, پرو بیوتیک, نوشیدنی کفیر
[ جمعه 1390/11/21 ] [ 13:53 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

 

فلفل سبز منبع آنتی اکسیدان

فلفل سبز؛ منبع غنی آنتی‌اکسیدان


 آنتی‌‌اکسیدان موجود در فلفل سبز می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان را کاهش دهد.

 فلفل سبز منبع غنی آنتی‌اکسیدان است و گنجاندن آن در وعده‌های غذایی اثرات مثبتی به همراه دارد.

آنتی‌اکسیدان‌ها دارای اثر ضدپیری هستند و آسیب به سلول‌ها و مولکول DNA را کاهش می‌دهند.

 فلفل سبز دارای مقادیر زیادی فیبر، پتاسیم و فلاونوئیدهای ارزشمندی مانند"کاپسایسین" است.

فلانوئیدها به عنوان عوامل آنتی‌اکسیدانی در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان نقش

دارند.

 با وجود خواص فلفل سبز، مصرف آن به افراد مبتلا به بیماری آرتریت‌روماتوئید (رماتیسم) توصیه

 نمی‌شود و این افراد بهتر است مصرف انواع فلفل‌ها را محدود کنند.

 


برچسب‌ها: فلفل سبز منبع آنتی اکسیدان
[ پنجشنبه 1390/11/20 ] [ 16:53 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

 

نان تست ، کره بادام زمینی و موز

آشنایی با روش تهیه نان تست، کره بادام زمینی و موز


صبحانه‌ای سالم و پرانرژی با استفاده از نان تست شده، کره بادام زمینی، موز و عسل تهیه کنید.

مواد لازم برای 2 نفر:

کره بادام زمینی: 2 قاشق غذاخوری

عسل: یک قاشق چای‌خوری

نمک به اندازه دلخواه

نان تست شده: 2 عدد

موز کوچک:‌ یک عدد، به قطعات ریز تقسیم شود.

طرز تهیه:

• درون کاسه کوچکی،‌ کره بادام زمینی، عسل و نمک را با هم مخلوط کنید.

• مخلوط فوق را به اندازه مساوی روی نان‌ها پخش کنید.

• قطعات موز را روی مخلوط قرار دهید.

نان تست، کره بادام زمینی و موز

 


برچسب‌ها: نان تست, کره بادام زمینی و موز, پیش غذا
[ پنجشنبه 1390/11/20 ] [ 16:44 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

 

سالاد لازانیا

آشنایی با روش تهیه سالاد لازانیا


سالاد لازانیا را می‌توانید برای انواع مجالس، چه رسمی و چه غیر رسمی تهیه کنید.


مواد لازم:

سیب زمینی: دو عدد متوسط

قارچ خردشده: شش عدد

لوبیاچیتی پخته شده: یک ونیم پیمانه

خیارشور: 200 گرم

کالباس: 200 گرم

ورق لازانیا: پنج عدد

سس مایونز: به میزان لازم

نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

جعفری خردشده برای تزیین: به میزان لازم

طرز تهیه:

* ابتدا سیب زمینی‌ها را پخته و رنده کنید.

* قارچ تفت داده شده را با لوبیاچیتی مخلوط کنید؛ می توانید به جای قارچ و لوبیاچیتی از کنسرو آن‌ها

استفاده کنید.

* خیارشور و کالباس خردشده را با سُس مایونز، نمک و فلفل سیاه به آن‌ها بیفزایید.

* لازانیا را آبکش کنید؛ در حدی که کاملاً نرم شده باشد.

* سپس، مقداری سالاد آماده شده را روی یک ورق لازانیا بریزید، آن را مثل رولت بپیچید و در ظرف قرار

دهید.

* وقتی تمام لازانیاها آماده شد، روی آن ها را با سُس مایونز پوشش دهید و با مقداری جعفری خردشده

تزیین کنید.

* لازانیاها در ظرف مناسب بچینید و سرو نمایید.

سالاد لازانیا

 

 


برچسب‌ها: سالاد لازانیا, سالاد, لازانیا, پیش غذا
[ پنجشنبه 1390/11/20 ] [ 16:40 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

تست پیازچه  و تخم مرغ

آشنایی با روش تهیه تست پیازچه و تخم‌مرغ


وجود پیازچه در این غذا طعم مطبوعی به آن داده است.

موادلازم:

تخم‌مرغ پخته شده نرم شده: دو عدد

پیازچه خرد شده: 50 گرم

جعفری خرد شده: 20 گرم

سس مایونز: 20 گرم

خامه: 20 گرم خامه

گوجه‌فرنگی حلقه شده:دو عدد

نان تست: 6 عدد

پنیر گودا: 100 گرم

پودر گوجه‌فرنگی: به میزان لازم

نمک و فلفل: به میزان لازم

کره: 50 گرم

طرزتهیه:

* قسمت گریل فر را روشن نمایید.

* درظرفی مناسب تخم‌مرغ، پیازچه، جعفری، سس مایونز، خامه، نمک و فلفل را مخلوط نمایید.

* سپس نان تست را با کمی کره آغشته نمایید حلقه‌های گوجه‌فرنگی روی آن گذاشته و ازمواد بالا روی

آن بمالید.

* سپس بامقداری پنیر گودا روی مواد را بپوشانید.

* تست‌ها را در فر گذاشته و اجازه دهید پنیرکاملاً برشته شود.

* سپس با کمی پودر گوجه‌فرنگی تزیین کنید.

تست پیازچه و تخم‌مرغ

 


برچسب‌ها: تست پیازچه و تخم مرغ, پیازچه, تخم مرغ, پیش غذا
[ چهارشنبه 1390/11/19 ] [ 16:19 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

قهوه نوشیدنی موثر بر رشد موها

قهوه؛ نوشیدنی موثر برای رشد مجدد موها


قهوه به دلیل داشتن کافئین، سبب تحریک فولیکول‌های ریز مو می‌شود در نتیجه رشد مو دوباره آغاز
 
می‌شود.

 نوشیدن قهوه سبب رشد مجدد مو می‌شود چرا که قهوه به دلیل داشتن کافئین، سبب تحریک

فولیکول‌های ریز مو می‌شود و در نتیجه رشد مو دوباره آغاز می‌شود.

 طاسی مو بیشتر در مردان دیده می‌شود و کافئین موجود در قهوه مانع می‌شود عوامل مختلفی به

فولیکول مو آسیب برساند.

البته باید گفت مقدار کافئین باید زیاد باشد یعنی در حدود 60 فنجان قهوه، که در واقع با چنین درصدی

کافئین به فولیکول‌های پوست اثر می‌کند.

البته نوشیدن 60 فنجان قهوه در روز غیر ممکن است، از این رو متخصصان به فکر تهیه قرص حاوی کافئین

زیاد هستند که با طاسی مو مبارزه کنند.


برچسب‌ها: قهوه نوشیدنی موثر بر رشد موها, خواص قهوه
[ سه شنبه 1390/11/18 ] [ 11:17 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

 

نیمرو بستنی

آشنایی با روش تهیه نیمرو بستنی


بستنی سفت و هلوی کمپوت شده مواد اصلی این دسر را تشکیل می‌دهند.

مواد لازم:

بستنی وانیلی: 150 گرم

کمپوت هلو: یک عدد

نعنا تازه و توت‌فرنگی برای تزیین: به مقدار لازم

طرز تهیه:

*برای آماده کردن این بستنی لازم است بستنی مورد نظر خیلی سفت باشد تا بتوانید به کمک قالب،

آن را به صورت سفیده تخم‌مرغ طبیعی درآورید.

*ابتدا بستنی را با چاقو به صورت مستطیل بریده و با قالب مطابق شکل آن را به صورت سفیده تخم‌مرغ

درآورده و درون ظرف مورد نظر قرار دهید.

*از کمپوت هلو به جای زرده تخم‌مرغ روی بستنی استفاده کنید.

*برای تزیین می‌توانید از توت‌فرنگی و نعنا تازه نیز استفاده کنید.

نیمرو بستنی

 


برچسب‌ها: نیمرو بستنی, کمپوت هلو, بستنی, توت فرنگی
[ سه شنبه 1390/11/18 ] [ 11:5 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

 

 

آشنایی با روش تهیه نان شاهدانه


نان خوشمزه و ترد شاهدانه را حتی‌الامکان گرم میل کنید.

مواد لازم:

آرد: 500 گرم

مایه خمیر: 13 گرم

آب ولرم: 250 میلی لیتر

نمک: یک قاشق چای‌خوری

شاهدانه: یک دوم پیمانه

روغن مایع: کمی برای چرب کردن

روش پخت:

* سینی را با قلم مو با کمی روغن چرب کنید. آرد را در یک کاسه الک کنید وسط آرد را گود نموده مایه

خمیر را در آن بریزید و با آب ولرم و کمی آرد هم بزنید.

*روی این پیش خمیر کمی آرد بپاشید و روی آن را بپوشانید و 15 دقیقه در یک محل گرم قرار دهید تا ور

بیاید.

*نمک را در آرد بپاشید و پیش‌خمیر را با باقی مانده آرد چنگ بزنید و ورز دهید تا یک خمیر صاف به دست

آید. اگر بخواهید خمیر کمی سفت‌تر شود کمی دیگر آب ولرم اضافه کنید. خمیر را یک بار دیگر 30 دقیقه

بگذارید تا ور بیاید.

*سپس از خمیر قطعه‌های 50 گرمی جدا کنید. از هر قطعه خمیر 3 رشته به طول 15 سانتی متر لول

دهید و آن 3 رشته را به شکل گیس‌های کوچک به هم ببافید.

*روی گیس‌ها کمی آب بمالید و سطح آن را در دانه‌های شاهدانه فرو دهید، 15 دقیقه بگذارید بماند.

*فر را قبلا تا 220 درجه سانتیگراد گرم کنید.

*گیس‌های شاهدانه ورآمده را 10 تا 20 دقیقه در طبقه دوم فر بپزید.

نان شاهدانه

 


برچسب‌ها: نان شاهدانه, نان, شاهدانه
[ سه شنبه 1390/11/18 ] [ 11:2 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

 

هشت خاصیت سرکه سیب

ههشت خاصیت سرکه سیب را بشناسید


به محض اینکه احساس سوزش در گلوی خود کردید یک مقدار سرکه سیب بنوشید. این سرکه به از بین
 
بردن عفونت کمک زیادی خواهد کرد زیرا میکروب‌ها در محیط اسیدی سرکه دوام نمی‌آورند.

1- متوقف کردن سکسکه

به هنگام سکسکه، خوردن یک قاشق چای‌خوری سرکه سیب به دلیل مزه ترش آن به متوقف کردن آن

کمک می‌کند.

2- دندان های سفیدتر

اگر می‌خواهید دندان‌هایی سفیدتر داشته باشید، غرغره کردن سرکه سیب در صبح توصیه می‌شود.

سرکه سیب به از بین بردن لکه‌ها، باکتری‌های دهان و لثه و سفید کردن دندان‌ها کمک می‌کند. بعد از

غرغره کردن مانند روزهای معمولی مسواک بزنید. دندان‌های خود را یک بار در هفته در صورت امکان با

جوش شیرین بشویید، این کار نیز برای از بین بردن لکه ها و سفید شدن دندان‌ها موثر است. شما

همچنین می‌توانید از نمک به عنوان خمیردندان جایگزین استفاده کنید. اگر لثه‌های شما احساس نرمی

دارند به مسواک زدن با نمک در هر روز ادامه دهید.

3- رفع مشکلات معده

اگر مشکل معده شما مشکلی باکتریایی باشد یک جرعه از آب سرکه سیب به خاطر خاصیت

آنتی‌بیوتیکی آن می‌تواند کارساز باشد. برخی از کارشناسان ادعا می‌کنند که سرکه سیب حاوی پکتین

است که می‌تواند به تسکین اسپاسم روده کمک کند.

4- از بین بردن خستگی تمرین های ورزشی

انجام تمرین‌های ورزشی باعث ساخت اسید‌لاتیک در بدن می‌شود، و ایجاد خستگی می‌کند. گاهی

نیز، این اسید به واسطه استرس‌های شدبد در بدن تولید می‌شود. اما اسیدهای آمینه در سرکه سیب

مانند یک پادزهر عمل می‌کنند. سرکه سیب حاوی پتاسیم و آنزیم‌هایی است که احساس خستگی

شما را رفع می‌کند. دفعه بعد که احساس خستگی کردید یک یا دو قاشق از سرکه سیب را با یک لیوان

آب یا یک لیوان نوشیدنی سرد مخلوط کرده و نوش جان کنید و منتظر تاثیر شگفت‌انگیز آن بمانید.

5- پیشگیری از سوء هاضمه

برای پیشگیری از سوء هاضمه، خوردن مقداری سرکه سیب، قبل از غذا را امتحان کنید. اگر می‌دانید که

بعد از خوردن غذا احساس پشیمانی خواهید کرد این درمان سنتی را امتحان کنید. یک قاشق

چای‌خوری عسل و یک قاشق چای‌خوری سرکه سیب را با یک لیوان آب گرم مخلوط کنید و 30 دقیقه قبل

از وعده غذایی بنوشید. دیگر از خوردن غذا احساس پشیمانی نخواهید کرد.

6- جلوگیری از گرفتگی عضلات پا در شب

با اضافه کردن دو قاشق غذا‌خوری سرکه سیب و مقدار کمی عسل به یک لیوان آب و خوردن آن در شب

از گرفتگی عضلات پا در شب جلوگیری کنید. مدت کوتاهی پس از مصرف این مقدار سرکه سیب، دیگر از

گرفتگی‌های دردناکی که شب هنگام برای شما پیش می‌آیند، خبری نخواهد بود.

7- رفع گرفتگی بینی

یک قاشق چای‌خوری سرکه سیب را در یک لیوان آب مخلوط کنید و بنوشید. اینکار به از بین رفتن

گرفتگی بینی شما کمک می‌کند.

8- کاهش گلو درد

به محض اینکه احساس سوزش در گلوی خود کردید یک مقدار سرکه سیب بنوشید. این سرکه به از بین

بردن عفونت کمک زیادی خواهد کرد زیرا که میکروب‌ها در محیط اسیدی سرکه دوام نمی‌آورند. کافی

است یک چهارم فنجان سرکه سیب را با یک چهارم فنجان آب گرم مخلوط کنید و هر ساعت یک بار

غرغره کنید.

 

 


برچسب‌ها: هشت خاصیت سرکه سیب
[ دوشنبه 1390/11/17 ] [ 14:2 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

کوفته سوئدی

آشنایی با روش تهیه کوفته سوئدی


کوفته سوئدی را به راحتی در منزل تهیه کرده، سپس آن را با حلقه‌های لیموترش و سبزی‌جات تزیین
 
کنید.

مواد لازم

گوشت چرخ‌کرده: 500 گرم

سیب‌زمینی: سه عدد بزرگ

تخم‌مرغ آب‌پز: سه عدد

تخم‌مرغ خام- یک عدد

روغن‌مایع: یک پیمانه

آرد سوخاری: یک پیمانه

زرشک: سه قاشق سوپخوری

پیازسرخ‌شده:چهار قاشق سوپخوری

زعفران دم کرده:سه قاشق سوپخوری

مغز گردو: 150 گرم

جعفری و گشنیز خردشده: 250 گرم

پودر دارچین: به میزان لازم

رُب گوجه‌فرنگی: به میزان لازم

نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم

لیمو ترش و سبزیجات:جهت تزیین

روش پخت:

*تخم‌مرغ آب‌پز و سیب‌زمینی پخته‌ شده را رنده کنید. درون یک تابه، گوشت چرخ‌کرده را با روغن مایع

تفت داده و پیاز سرخ شده را به آن بیفزایید.

*نمک، فلفل سیاه، پودر دارچین و زعفران دم کرده را به گوشت اضافه کرده و تفت دهید.

سبزی‌های خردشده و رب گوجه‌فرنگی را به مخلوط آماده شده اضافه کرده و مایه را سرخ کنید.

*پس از خنک شدن مایه کوفته، تخم‌مرغ و سیب‌زمینی آماده شده را به آن بیفزایید و کاملاً ورز دهید.

*از مواد کوفته گلوله‌های کوچکی بردارید و وسط آن را مغز گردو، زرشک و یا پیازداغ بگذارید.

*گلوله‌ها را گرد کنید، در آرد سوخاری بغلطانید و به مدت سی دقیقه در یخچال قرار دهید.

*تخم‌مرغ خام را با زعفران دم کرده خوب مخلوط کنید. کوفته‌های شکل گرفته را با مخلوط تخم‌مرغ و

زعفران آغشته نمایید و در تابه‌ی حاوی روغن مایع فراوان سرخ کنید.

*سپس در ظرف مناسب بچینید و با حلقه‌های لیموترش و سبزیجات تزیین کرده، سرو نمایید.

کوفته سوئدی

 


برچسب‌ها: کوفته سوئدی, کوفته, غذای سوئدی
[ دوشنبه 1390/11/17 ] [ 13:59 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

میوه ها و سبزی های چربی سوز

آشنایی با میوه‌ها و سبزی‌های چربی‌سوز

بعضی از میوه‌ها و سبزی‌ها قند دارند و باعث چاقی می‌شوند، بعضی دیگر بر عکس لاغر می‌کنند اما
 
تاکنون درباره میوه‌ها و سبزی‌هایی که چربی را بسوزانند شنیده بودید؟ آیا آن‌ها را می‌شناسید؟

یک سری مواد غذایی وجود دارد که به نام «غذاهایی با کالری منفی» معروف هستند. این مواد غذایی

نسبت به سایر مواد، انرژی بیش‌تری برای هضم خود نیاز دارند؛ یعنی بدن انرژی بیش‌تری برای هضم

آن‌ها می‌سوزاند و در عین حال نمی‌تواند کالری زیادی از آن‌ها برای خود ذخیره کند. پس علاوه بر این که

باعث سوخت چربی‌ها می شوند، کم‌تر به چربی تبدیل شده و ذخیره می‌شوند.

مواد غذایی دارای چربی، پروتئین، کربوهیدرات، کالری، ویتامین و املاح هستند. ویتامین‌ها، بافت‌های

بدن را تحریک می‌کنند تا آنزیم تولیدکنند که این آنزیم‌ها باعث تجزیه و مصرف انرژی موجود در غذاها

می‌شوند.

بنابراین غذاهایی با کالری منفی، غذاهای غنی از ویتامین و املاح هستند که نه تنها باعث مصرف انرژی

حاصل از خود می‌شوند، بلکه انرژی اضافی موجود در طی عمل هضم را مصرف می کنند. البته مصرف این

گونه مواد غذایی زمانی در کاهش وزن مؤثر است که غذاهای پُرکالری و فاقد مواد مغذی مثل انواع

تنقلات، چیپس و ... را مصرف نکنید.

مواد غذایی با کالری منفی یا چربی‌سوز شامل انواع مختلفی از میوه‌ها و سبزی‌ها است که شامل مواد

غذایی زیر هستند:

از سبزی‌ها:

مارچوبه، چغندر، کلم، کلم بروکلی، هویج، گُل کلم، کرفس، کاسنی، فلفل قرمز، خیار، شاهی، سیر،

لوبیاسبز، کاهو، پیاز، تُربچه، اسفناج، شلغم و کدو سبز است.

از میوه ها:

سیب، زغال اخته، طالبی و گرمک، گریپ فروت، لیموترش، اَنبه، پرتقال، هلو، آناناس، تمشک،

توت‌فرنگی، گوجه‌فرنگی، نارنگی و هندوانه است.

 منبع   :www.masterchefmag.com


برچسب‌ها: میوه ها و سبزی های چربی سوز, میوه, سبزی, چربی سوز گیاهی
[ دوشنبه 1390/11/17 ] [ 13:49 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

میلک شیک شکلات و بستنی

آشنایی با روش تهیه میلک شیک شکلات و بستنی

برای سالم‌تر بودن این نوشیدنی از شیر کم‌چرب استفاده کنید.

مواد لازم برای دو نفر:

شکلات: ریز خرد شده باشد

بستنی شکلاتی: 4 اسکوپ

شیر: یک پیمانه

بستنی وانیلی: 2 اسکوپ

شکلات رنده شده برای تزیین

آب جوش: یک سوم پیمانه

طرز تهیه:

• درون دستگاه همزن، خرده شکلات‌ها را با آب جوش، خوب با هم ترکیب کنید تا شکلات‌ها آب شوند.

• بستنی شکلاتی و سه چهارم شیر را به شکلات‌ها اضافه کنید. خوب آن‌ها را هم بزنید تا نرم و یک

دست شوند. شیر را تا حدی اضافه کنید که غلظت میلک شیک به اندازه دلخواهتان شود.

• میلک شیک را درون دو لیوان ریخته و روی هر کدام از آن‌ها، یک اسکوپ بستنی وانیلی قرار داده و روی

بستنی، شکلات رنده شده بریزید.

میلک شیک شکلات و بستنی

 


برچسب‌ها: میلک شیک شکلات و بستنی, نوشیدنی
[ یکشنبه 1390/11/16 ] [ 9:23 ] [ شهین بانو ] [ ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

این وبلاگ در واقع دفترچه یادداشت من است .امیدوارم مطالب مورد علاقه من در
زمینه تغذیه و سلامتی به درد شما خواننده گرامی هم بخورد.
.

لینک دوستان
چت باکس


امکانات وب
فروش بک لینک طراحی سایت